Βιολογικοί παράγοντες : Γιατρός με νόσο του Crohn ΠΕΘΑΝΕ από το φάρμακο !






Η γειτόνισσά μου ονόματι Μαρία - Οδοντίατρος στο επάγγελμα, ήταν 38 ετών και έπασχε για αρκετά χρόνια από μια Ι.Φ.Ν.Ε.* γνωστή ως Νόσο του Crohn . Αυτό μου το είχε εκμυστηρευθεί προ 2 ετών περίπου , όταν την ερώτησα για ποιόν λόγο κυκλοφορούσε με ιατρική μάσκα . Μου εξήγησε τότε πως βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή και πως φοβάται να μην κρυολογήσει και εφ΄ όσον δεν έχει ισχυρό Ανοσοποιητικό Σύστημα να μην υποτροπιάσει . 
   Για την Ι.Φ.Ν.Ε. οι Γιατροί της έδωσαν πρώτα έναν Βιολογικό Παράγοντα και κατόπιν έναν άλλο . Η χειρότερη παρενέργεια στην δική της περίπτωση ήταν η ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ! Μια κοπέλα 40 ετών, η οποία δεν κάπνιζε, εκκλησιαζόταν, νήστευε και εργαζόταν, έπαθε Καρδιακή ανεπάρκεια ! Εγώ της είπα να δοκιμάσει την θεραπεία με τη διατροφή για τα Αυτοάνοσα που έκανα εγώ και να σταματήσει σιγά - σιγά τον Βιολογικό Παράγοντα για να μην χειροτερεύσει . Εκείνη δυστυχώς δεν με άκουσε, με αποτέλεσμα έναν χρόνο περίπου μετά, περί τον Δεκέμβρη του 2018, να χειροτερεύσει η κατάστασή της δραματικά, και να εισαχθεί στο Ωνάσειο, σε αναμονή για μεταμόσχευση Καρδιάς ! Η μεταμόσχευση αυτή όμως δεν έγινε ποτέ, αφού στις 22 Ιανουαρίου του 2019 εκοιμήθη έχοντας μείνει 30 κιλά ! Ο Θεός να την αναπαύσει ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται .
Άλλη μια ασθενης πέθανε από Καρδιά, έχοντας μια ασθένεια η οποία δεν προσβάλει την Καρδιά ! Εννοείται πως ουδεμία ''Κίτρινη κάρτα'' συνεπληρώθη υπό των Ιατρών... και το συμβάν πέρασε Ιατρικώς απαρατήρητο !
Ας δούμε όμως ποια είναι η νοσος .
Κατά την Βικιπαίδεια, η νόσος του Crohn ή κοκκιωματώδης κολίτιδα ή τοπική εντερίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου άγνωστης αιτιολογίας, η οποία προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου και αφορά σε όλο το τοίχωμα του εντέρου αλλοιώσεις, οδηγώντας σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Ονομάσθηκε έτσι προς τιμή του Νεοϋορκέζου γιατρού Burrill Crohn, ο οποίος παρουσίασε το 1932 μαζί με τους συνεργάτες του μια σειρά ασθενών με αυτήν την πάθηση. Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του γαστρεντερικού σωλήνα από το στόμα ως τον πρωκτό, προκαλώντας μια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων. Προκαλεί κυρίως κοιλιακό άλγος, διάρροια (η οποία μπορεί να είναι αιματηρή στη χειρότερη περίπτωσή του), εμετό ή απώλεια βάρους. Επιπλέον μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές εκτός του γαστρεντερικού σωλήνα, όπως εξανθήματα στο δέρμα, αρθρίτιδα, φλεγμονή στον οφθαλμό, κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης. Η νόσος του Crohn προκαλείται από αλληλεπιδράσεις μεταξύ περιβαλλοντικών, ανοσολογικών και βακτηριακών παραγόντων σε γενετικά ευαίσθητα άτομα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια χρόνια φλεγμονώδη διαταραχή, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στο γαστρεντερικό σωλήνα. 
Βλέπετε πουθενά καμία Καρδιακή πάθηση ένεκα της νόσου του Crohn ; Ας λαμβάνουμε λοιπόν στο εξής στα σοβαρά τις παρενέργειες που αναγράφονται στα χαρτάκια που συνοδεύουν τα φάρμακα και να μην νομίζουμε πως πάντοτε θα συμβούν όλες σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από εμας .
Τα συλληπητήριά μου στην μητέρα της κ. Παγώνα . Η παρούσα ανακοίνωση έγινε με τη δική της συγκατάθεση, αφού και η ίδια συμφώνησε πως το παιδί της έφυγε από τα Φάρμακα και όχι απο τη νόσο .


*ΙΦΝΕ = Ιδιοπαθής Φλεγμονώδης Νόσος του Εντέρου .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...